Verslag van de gezamenlijke moutinkoop

Voor het eerst hebben de leden van de brouwvereniging een gezamenlijke moutinkoop georganiseerd.

Aspirant lid Pepe Gomez had de taak op zich genomen om de inkoop te coördineren, zijn talent voor organiseren bleek al snel aan de hand van een compleet opslag- en inkoopprotocol dat hij in oktober presenteerde. Nadat elk lid had aangeven hoeveel, en welke soort, mout zij wilden hebben, belde organisatiewonder Pepe met de boodschappenlijst de meeste mouterijen in de BeNeLux op om een goede prijsvergelijking te kunnen maken.

Dingemans
Mouterij Dingemans bleek het voordeligst uit te pakken en daarom zijn we op 4 december naar het idyllische Stabroek gereden om 475 kilo mout op te halen.
Door de grote van de bestelling leek het inladen eindeloos te duren
De ‘Passat’ zakte nog net niet door zijn assen
Een flinke stapel mout als resultaat
20151207_204046