Brouwworkshop

Altijd al een keertje zelf bier willen brouwen?

Brouwvereniging Rotterdam biedt een brouwworkshop aan van één dag. Het is een leuke en informatieve manier om met onze favoriete hobby in aanraking te komen!

Deelnemers brouwen van begin tot eind hun eigen bier onder toezicht en op de apparatuur van onze leden. Tussen het brouwen door wordt meer uitgelegd over de theorie en praktijk van het brouwproces.  Tot slot, krijg je 5 à 7 liter van het zelf gebrouwen wort mee aan het einde van de dag om zelf thuis te vergisten tot bier! Tijdens een optionele proefavond komen we weer samen om het gebrouwen bier van elkaar te proeven en kun je andere leden van onze vereniging leren kennen.

De volgende workshop wordt gegeven op:

Zaterdag 18 April 2020

Vanwege de maatregelen rond het corona virus kan deze geen doorgang vinden. De deelnemers die zich al ingeschreven hebben krijgen zo snel mogelijk bericht en het al betaalde inschrijfgeld zal worden terug gestort.

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen, met een minimum van 9*. De optionele proefavond vindt plaats op maandag 2 december, welke ook een verenigingsavond is. Alle deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn.

De kosten van de workshop bedragen:

€80,- incl. BTW (€66,12 ex. BTW) per persoon.

Je kunt je inschrijven door te mailen t.a.v. “Deelname workshop” naar bestuur@brouwvereniging.nl.

*Indien één week voor aanvang het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald lichten we alle deelnemers via email in dat de workshop niet doorgaat. Indien er meer aanmeldingen zijn dan plekken is er een wachtlijst.

Wat houdt de brouwworkshop precies in?

Als deelnemer doe je een hele brouwdag mee met een van onze leden. Deelnemers worden ingedeeld in groepen van drie waarbij elke groep samen met een lid van onze vereniging gaat brouwen op brouwapparatuur geschikt voor ongeveer 25 Liter. Je wordt begeleid, maar je doet zelf het werk!

We beginnen in de ochtend om 9:30 met een korte kennismaking en om 10:15 beginnen we het brouwproces. Het verzamelen en afwegen van alle ingrediënten, maischen, koken, koelen en schoonmaken, doe je als groepje allemaal zelf onder begeleiding. Je brouwt dus echt je eigen bier van begin tot einde!

Tijdens de wachtstappen geven we een aantal presentaties over de theorie en praktijk van het brouwen, proef je wat bier, en kun je al je vragen stellen. Tussen het brouwen door kun je ook bij de andere groepjes langs gaan om te kijken met welke apparatuur zij werken.

Aan het einde van de dag (±17:00), nadat alle apparatuur is schoongemaakt en opgeruimd, krijg je ongeveer 5 à 7 liter wort mee naar huis (afhankelijk van hoeveel deelnemers in je groepje en de gebrouwde hoeveelheid). Met de gist die je meekrijgt doe je thuis zelf de vergisting en een week of twee later bottel je je eigen bier. 

Wat is inbegrepen?

 • Brouwingredienten
 • Lunch
 • Drinken
 • Gebruik brouwapparatuur onder toezicht
 • Presentaties en informatieboekje
 • 5 à 7 liter wort (als alles goed gaat)
 • Materialen voor thuis vergisten 
  • Jerrycan (10 liter) van voedselveilig plastic met kraantje
  • Waterslotje
  • Ontsmettingsmateriaal
  • Gist

Zelf dien je lege (schone) flessen te verzamelen (half kratje, of net iets meer). Het handigst zijn beugelflessen zoals die van Grolsch. Deze vereisen namelijk geen extra apparatuur om kroonkurken te zetten e.d.. Hier geven we nog meer informatie over tijdens de workshopdag.

Geinteresseerd?

Hartstikke leuk! Je kunt je inschrijven door te mailen t.a.v. “Deelname workshop” naar bestuur@brouwvereniging.nl. Let op: Je moet minimaal 18 jaar zijn om aan deze workshop te mogen mee doen!